Angrešty

Angrešty jsou nenáročné keře s vysokou plodností a výraznou chutí. V sortimentu najdete keřové i stromkové formy s plody různých barev a velikostí – od klasických zelených po červené a žluté odrůdy. Hodí se do menších zahrad, včetně polostinných stanovišť.

Nejprodávanější

2 položek celkem
"Angrešt 'Hinnonmäki Geel' (Ribes uva-crispa) – žlutý keřový angrešt s jemně sladkými, aromatickými bobulemi, mrazuvzdorný a nenáročný
168,75 Kč bez DPH
189 Kč

Angrešt 'Hinnonmäki Geel' je keřová odrůda žlutého angreštu, která vyniká sladkými, šťavnatými a mírně nakyslými plody 🍋. Tato odrůda je ceněná pro svou odolnost vůči chorobám, zejména padlí, a pro svou vysokou mrazuvzdornost. Plody jsou vhodné k přímé konzumaci i k přípravě džemů, šťáv a dezertů.

Kód: 36450
"Angrešt 'Hinnonmäki Grün' (Ribes uva-crispa 'Hinnonmäki Grün') – zelený keřový angrešt s jemně sladkými bobulemi, mrazuvzdorný a nenáročný
168,75 Kč bez DPH
189 Kč

Angrešt 'Hinnonmäki Grün' je oblíbená odrůda s bílými až světle zelenými bobulemi, které mají jemnou, sladkokyselou chuť. Keř dosahuje výšky zhruba 0,8–1,2 m, je mrazuvzdorný a relativně nenáročný na pěstování. Bobule zrají obvykle v červenci, hodí se k přímé konzumaci, do marmelád, sirupů či zamražení.

Kód: 24080

Angrešty vyžadují propustnou, výživnou a mírně vlhkou půdu s dostatkem světla. Keře je vhodné vysazovat s dostatečným rozestupem pro provzdušnění a snadnou sklizeň. Plodí na jednoletém i dvouletém dřevě, proto je důležitý každoroční prosvětlovací a zmlazovací řez. U stromkových forem doporučujeme pevnou oporu. Angrešt je náchylnější k padlí – prevence spočívá v pravidelném řezu, vyvážené výživě a případně v použití přírodních postřiků.

👉Jedlý živý plot – druhy, kombinace a výhody v permakultuře


Ovocné dřeviny – výsadba, výběr a péče v kostce