Zahradnická abeceda – průvodce sázením, kombinacemi a péčí o rostliny, Strana 31

Řez hrušně – výchovný, udržovací i zmlazovací krok za krokem

Správně vedený řez je základem pro zdravou, dlouhověkou a plodnou hrušeň. Hrušně mají přirozeně vzpř...

Jak stříhat švestku – řez po výsadbě, v plné plodnosti a při zmlazování

Správný řez je klíčem ke zdravému vývoji švestky, dlouhé životnosti stromu a kvalitní úrodě. U švest...

Jak správně zasadit hrušeň – výběr místa, podnože a tvaru stromu

Úspěšné pěstování hrušně začíná už výběrem stanoviště, vhodné podnože a správným založením výsadby. ...

Choroby švestek – jak je rozpoznat, omezit a předcházet jim

Švestky patří mezi tradiční a ceněné ovocné dřeviny, ale mohou být náchylné k celé řadě chorob – od ...

Jak sušit švestky – tradiční i moderní způsoby sušení, skladování a využití

Sušené švestky jsou tradiční, výživný a přirozený způsob, jak uchovat úrodu na zimu. Mají vysoký obs...

Co jsou trvalky – výhody, životní cyklus a použití v zahradní výsadbě

Trvalky (pereny) jsou vytrvalé byliny, které zůstávají na stanovišti více let. Na rozdíl od letniček...

Trvalky vs. skalničky – rozdíl, použití a výběr do výsadeb

V zahradní praxi se pojem trvalka často používá velmi volně – a mnohé druhy, které označujeme jako s...

Mykorhiza u jehličnanů – proč má smysl i v okrasné výsadbě

Mykorhiza – tedy symbiotické spojení mezi kořeny rostlin a půdními houbami – je přirozenou součástí ...

Hnojení borovic – kdy, čím a v jakém množství přihnojovat

Borovice patří mezi dřeviny s nízkými nároky na živiny, přesto se v některých podmínkách vyplatí cíl...

Choroby a škůdci borovic – jak poznat a řešit nejčastější problémy

Borovice jsou obecně odolné a nenáročné jehličnany, přesto i u nich může docházet k poškození jehlic...