Zahradnická abeceda – průvodce sázením, kombinacemi a péčí o rostliny, Strana 27

Jak zamrazit borůvky a jejich následné využití

Borůvky jsou plody, které si i po zmražení zachovají většinu své chuti, barvy a výživových látek. Sp...

Co jsou skalničky – hlavní vlastnosti a uplatnění v zahradě

Skalničky jsou nízké, kompaktní rostliny přizpůsobené růstu v suchých, kamenitých a často i extrémní...

Trvalky pro dlouhé kvetení – od jara do podzimu

Dlouhé období květu je jednou z nejžádanějších vlastností trvalek. Správným výběrem druhů a jejich p...

Zpracování borůvek – hlavní způsoby uchování a využití

Borůvky (Vaccinium corymbosum) jsou ceněné pro svou sladkou chuť, jemné aroma a vysoký obsah antioxi...

Choroby a škůdci borůvek – prevence a řešení problémů

Kanadské borůvky (Vaccinium corymbosum) jsou poměrně odolné keře, ale při nevhodných podmínkách nebo...

Zálivka a mulčování kanadských borůvek – jak udržet optimální vlhkost a kyselost půdy

Kanadské borůvky patří mezi rostliny s velmi specifickými nároky na vláhu a pH půdy. Pokud chcete do...

Výběr odrůd borůvek – podle chuti, sklizně a odolnosti

Kanadské borůvky (Vaccinium corymbosum) jsou dlouhověké keře s vysokou úrodností, ale jednotlivé odr...

Výsadba borůvek – kdy, kam a jak na to

Správná výsadba je u borůvek klíčová – rozhoduje o vitalitě rostliny i množství plodů po mnoho let. ...

Borůvky – pěstování, péče a využití v zahradě

Borůvky patří k nejoblíbenějším drobným ovocným keřům českých zahrad. Většina pěstitelů má na mysli ...

Zpracování černého rybízu – od džemů po domácí likér

Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi ovoce s výraznou vůní, intenzivní chutí a vysokým obsahem vita...