Kořenová zelenina – výsev, pěstování, výživa a skladování úrody

Kořenová zelenina patří mezi základní druhy pěstované v našich podmínkách pro dlouhodobé skladování i každodenní využití v kuchyni. Daří se jí v lehčích, hlubších půdách s dostatkem humusu a vláhy. Mezi hlavní druhy patří mrkev, petržel, celer, červená řepa či ředkvička. Klíčem k úspěchu je správná příprava záhonu, výživa a šetrná sklizeň.

 

Výpis článků

Skladování mrkve (Daucus carota) – jak uchovat úrodu dlouhodobě

Skladování mrkve (Daucus carota) je klíčové pro udržení její čerstvosti a chuti po sklizni. Správné ...

Choroby a škůdci mrkve (Daucus carota) – prevence a přirozená ochrana

Choroby a škůdci mrkve (Daucus carota) se objevují hlavně při kolísání vláhy, zahuštění porostu a ne...

Výsev mrkve (Daucus carota) – příprava půdy, hloubka a rozestupy

Výsev mrkve (Daucus carota) vyžaduje jemně připravené seťové lůžko, stálou vlhkost a přesný spon. Se...

Kořenová zelenina – zásady pěstování, výživa a skladování hlavních druhů

Kořenová zelenina tvoří základ domácí úrody pro celoroční vaření i zimní sklad. Daří se jí v hlubšíc...

Ovládací prvky výpisu

4 položek celkem