Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi tradiční ovocné keře českých zahrad. Je ceněn pro aromatické p...
Černý rybíz – pěstování, odrůdy a využití
Černý rybíz (Ribes nigrum) je oblíbený pro svou výraznou chuť, vysoký obsah vitamínu C a široké možnosti zpracování. Hodí se pro výrobu sirupů, džemů, likérů, ale i pro přímý konzum v menším množství. Je nenáročný na pěstování a díky své odolnosti proti mrazu se uplatní ve všech pěstitelských oblastech.
Tento obsahový celek se věnuje pěstování černého rybízu od výběru stanoviště přes výsadbu, péči, řez, až po sklizeň a zpracování. Najdete zde také informace o chorobách, škůdcích a doporučených odrůdách.
Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi ovoce s výraznou vůní, intenzivní chutí a vysokým obsahem vita...
Černý rybíz (Ribes nigrum) si většina lidí spojuje s klasickými záhony v zahradě, ale při správné pé...
Černý rybíz (Ribes nigrum) je nenáročný ovocný keř, ale pro dosažení každoroční bohaté úrody a zdrav...
Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi keře, které si udržují nejvyšší plodnost hlavně na jednoletém ...