Černý rybíz – pěstování, odrůdy a využití

Černý rybíz (Ribes nigrum) je oblíbený pro svou výraznou chuť, vysoký obsah vitamínu C a široké možnosti zpracování. Hodí se pro výrobu sirupů, džemů, likérů, ale i pro přímý konzum v menším množství. Je nenáročný na pěstování a díky své odolnosti proti mrazu se uplatní ve všech pěstitelských oblastech.

Tento obsahový celek se věnuje pěstování černého rybízu od výběru stanoviště přes výsadbu, péči, řez, až po sklizeň a zpracování. Najdete zde také informace o chorobách, škůdcích a doporučených odrůdách.

Rychlý průvodce celoroční péčí o černý rybíz (Ribes nigrum)

Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi tradiční ovocné keře českých zahrad. Je ceněn pro aromatické p...

Zpracování černého rybízu – od džemů po domácí likér

Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi ovoce s výraznou vůní, intenzivní chutí a vysokým obsahem vita...

Pěstování černého rybízu v nádobě – jak na bohatou úrodu i na terase

Černý rybíz (Ribes nigrum) si většina lidí spojuje s klasickými záhony v zahradě, ale při správné pé...

Hnojení černého rybízu – čím, kdy a proč

Černý rybíz (Ribes nigrum) je nenáročný ovocný keř, ale pro dosažení každoroční bohaté úrody a zdrav...

Řez černého rybízu – postup pro bohatou úrodu

Černý rybíz (Ribes nigrum) patří mezi keře, které si udržují nejvyšší plodnost hlavně na jednoletém ...