Borůvky – výběr, pěstování a péče

Borůvky patří mezi nejcennější drobné ovoce pěstované v zahradách i v nádobách. Mají výjimečnou chuť, vysoký obsah vitamínů a antioxidantů a široké možnosti využití – od čerstvé konzumace přes koláče a dezerty až po džemy či mražené zásoby. Nejlépe se jim daří v kyselé, dobře propustné půdě a na slunném stanovišti s pravidelnou zálivkou. Při správné péči poskytují stabilní úrodu po mnoho let.

Rychlý průvodce celoroční péčí o kanadské borůvky (Vaccinium corymbosum – borůvka chocholičnatá)

Kanadská borůvka (Vaccinium corymbosum), známá také jako borůvka chocholičnatá, patří mezi nejoblíbe...

Borůvková marmeláda – tradiční i moderní postupy

Borůvková marmeláda patří mezi oblíbené způsoby, jak uchovat chuť léta na zimu. Díky své syté barvě,...

Jak zamrazit borůvky a jejich následné využití

Borůvky jsou plody, které si i po zmražení zachovají většinu své chuti, barvy a výživových látek. Sp...

Zpracování borůvek – hlavní způsoby uchování a využití

Borůvky (Vaccinium corymbosum) jsou ceněné pro svou sladkou chuť, jemné aroma a vysoký obsah antioxi...

Choroby a škůdci borůvek – prevence a řešení problémů

Kanadské borůvky (Vaccinium corymbosum) jsou poměrně odolné keře, ale při nevhodných podmínkách nebo...