Sladká tečka po grilování, která využívá jen pár ingrediencí. Kombinace karamelizovaného ovoce, medu a křupavých ořechů je jednoduchá, ale působí slavnostně a moderně.
Ingredience (na 4 porce)
-
4 větší jablka (pevná, např. Boskoop nebo Gala)
-
2 lžíce medu
-
hrst vlašských ořechů (lehce opražených)
-
špetka skořice
-
plnotučný bílý jogurt nebo mascarpone (na podávání)
Postup přípravy
-
Příprava jablek
-
Jablka rozkrojte napůl, vydlabejte jádřince.
-
Na řeznou plochu dejte trochu medu a skořice.
-
-
Grilování
-
Položte jablka řezem nahoru na gril a grilujte 10–12 minut, dokud nezměknou a nezačnou lehce karamelizovat.
-
-
Servírování
-
Podávejte posypané nasekanými ořechy, s kopečkem jogurtu nebo mascarpone.
-
Pro dospělé můžete přidat kapku calvadosu nebo rumu.
-
🧭 Grilovaná jablka ukazují, že ovoce nemusí být jen syrové nebo v koláči – na grilu získá úplně novou chuť a vůni.
👉 Zpět na přehled témat: Recepty z jablek – tradiční i netradiční způsoby využití
📘 Článek připravil tým ZC Smaragd