Grilovaná jablka s medem a ořechy

Sladká tečka po grilování, která využívá jen pár ingrediencí. Kombinace karamelizovaného ovoce, medu a křupavých ořechů je jednoduchá, ale působí slavnostně a moderně.


Ingredience (na 4 porce)

  • 4 větší jablka (pevná, např. Boskoop nebo Gala)

  • 2 lžíce medu

  • hrst vlašských ořechů (lehce opražených)

  • špetka skořice

  • plnotučný bílý jogurt nebo mascarpone (na podávání)


Postup přípravy

  1. Příprava jablek

    • Jablka rozkrojte napůl, vydlabejte jádřince.

    • Na řeznou plochu dejte trochu medu a skořice.

  2. Grilování

    • Položte jablka řezem nahoru na gril a grilujte 10–12 minut, dokud nezměknou a nezačnou lehce karamelizovat.

  3. Servírování

    • Podávejte posypané nasekanými ořechy, s kopečkem jogurtu nebo mascarpone.

    • Pro dospělé můžete přidat kapku calvadosu nebo rumu.


🧭 Grilovaná jablka ukazují, že ovoce nemusí být jen syrové nebo v koláči – na grilu získá úplně novou chuť a vůni.

👉 Zpět na přehled témat: Recepty z jablek – tradiční i netradiční způsoby využití

📘 Článek připravil tým ZC Smaragd