Tymián (Thymus) – pěstování, růstové vlastnosti a využití aromatického keříčku

Tymián (Thymus) patří mezi aromatické, nízce rostoucí keříčky ceněné pro výraznou chuť, vysoký obsah silic a dlouhou životnost. Je typickou bylinkou suchých a slunných stanovišť, kde vytváří kompaktní porosty s bohatým kvetením. Tento tematický celek přináší základní orientaci v růstových vlastnostech tymiánu a jeho využití v kuchyni i zahradě.

Slouží jako vstupní přehled před detailními články o pěstování, množení, řezu, použití a představením jednotlivých druhů a odrůd tymiánu.

Výpis článků

Tymián (Thymus) – přehled druhů a odrůd a jejich rozdíly v chuti, růstu a použití

Tymián (Thymus) existuje v celé řadě druhů a odrůd, které se liší chutí, intenzitou vůně, vzrůstem i...

Tymián – sklizeň, sušení a domácí využití čerstvých i sušených lístků

Tymián poskytuje při správné péči mnoho aromatických lístků vhodných do kuchyně i domácí péče. Rozho...

Tymián (Thymus) – jak sázet a pěstovat: stanoviště, půda, péče a řez

Tymián (Thymus) je nízký aromatický keříček, který miluje slunce, propustnou půdu a spíše střídmou z...

Ovládací prvky výpisu

3 položek celkem