Smaragd v kuchyni

Smaragd v kuchyni přináší jednoduché a chutné recepty z čerstvé úrody. Ovoce, bylinky a jedlé květy z vlastní zahrady proměňujeme v dezerty, saláty, nápoje i slané speciality. Každý recept vychází z toho, co právě dozrává, a propojuje chuť sezóny s praktickými tipy na pěstování a skladování.

Snídaně ze švestek a jablek – jednoduchý a voňavý start dne

Právě nyní je sezóna čerstvého ovoce a švestky s jablky patří k nejvděčnějším plodům podzimu. Využij...

Horký jablečno-švestkový nápoj s bylinkami – podzimní inspirace do hrnku

16. 9. 2025 Podzimní sychravé dny si žádají něco, co zahřeje a potěší všechny smysly. Spojení jable...

Vepřová panenka s karamelizovanými jablky a švestkovou omáčkou – podzimní inspirace do kuchyně

15. 9. 2025 Vepřová panenka patří mezi nejjemnější druhy masa a v kombinaci s podzimními plody získ...

Dýňový salát s pečenou zeleninou a ořechy – podzimní inspirace do kuchyně

Publikováno: 11. 9. 2025 Dýňový salát s pečenou zeleninou a ořechy – podzimní inspirace do kuchyně ...

Švestky na víně s karamelovou omáčkou a toustem

Švestky patří k plodům, které si zaslouží i trochu netradiční úpravu. Spojení červeného vína, karame...