Saturejka (Satureja) – pěstování, růstové vlastnosti a využití kořeninové bylinky

Saturejka (Satureja) je aromatická kořeninová bylinka s výraznou, lehce pepřovou chutí, tradičně používaná v kuchyni i v užitkových výsadbách. Podle druhu může růst jako jednoletá nebo vytrvalá bylina, dobře snáší slunce, sušší půdu a pravidelný řez. Toto tematické hnízdo nabízí základní orientaci v růstových vlastnostech saturejky, jejích nárocích a možnostech využití.

Slouží jako vstupní přehled před detailními články o výsadbě, pěstování, řezu, sklizni, sušení i představení jednotlivých druhů a forem saturejky.

Výpis článků

Saturejka – sklizeň, sušení a domácí využití čerstvých i sušených listů

Saturejka se sklízí pro výraznou, lehce pepřovou chuť a silné aroma, které se dobře uplatní v kuchyn...

Saturejka (Satureja) – jak sázet a pěstovat: stanoviště, půda, péče a řez

Saturejka (Satureja) je aromatická kořeninová bylinka s výraznou, lehce pepřovou chutí. Podle druhu ...

Ovládací prvky výpisu

2 položek celkem