Podzimní jabloň

Podzimní jabloně dozrávají od září do října a tvoří základ hlavní sklizně. Jejich plody bývají šťavnaté, aromatické a barevně výrazné. Hodí se k přímému konzumu, na mošt, do koláčů i k sušení. Některé odrůdy lze krátkodobě skladovat, většina je však určena k využití během podzimu. V zahradě plynule navazují na letní odrůdy a doplňují rytmus postupného dozrávání jablek.

Podzimní jablka a krátkodobé skladování – co vydrží déle a co sníst hned

Podzimní jablka dozrávají v září a říjnu a tvoří základní část sklizně. Většina odrůd je určena k ry...

Jak využít podzimní jablka – hlavní sklizeň v kuchyni a zásoby na zimu

Podzimní jablka dozrávají v září a říjnu a tvoří největší část sklizně v českých zahradách. Oproti l...

Podzimní jabloně – hlavní sklizeň a jejich využití

Podzimní jabloně dozrávají v září a říjnu a tvoří základní část sklizně v českých zahradách. Plody j...