Petržel (Petroselinum crispum) – pěstování, druhy a využití

Petržel (Petroselinum crispum) je tradiční miříkovitá bylina pěstovaná pro aromatickou nať i dužnatý kořen. Patří mezi nejdůležitější užitkové bylinky s širokým využitím v kuchyni i zahradě. Přestože je celkově nenáročná, kvalitu porostu výrazně ovlivňuje struktura půdy, rovnoměrná vláha a správně načasovaný výsev. Tento přehled shrnuje základní typy petržele, pěstování a praktické zásady pro zdravý růst a dobrou sklizeň.

Obsah navazuje detailními články k výsevu, péči, rozdílům mezi natí a kořenovou petrželí i k nejčastějším chybám, které vedou k slabé nati nebo deformovanému kořenu.

Výpis článků

Petržel naťová (Petroselinum crispum) – sklizeň, uchování a kuchyňské využití

Petržel naťová (Petroselinum crispum) patří mezi nejpoužívanější čerstvé bylinky v kuchyni. O kvalit...

Petržel (Petroselinum crispum) – pěstování, růstové vlastnosti a využití

Petržel (Petroselinum crispum) je tradiční miříkovitá bylina pěstovaná pro aromatickou nať i kořen. ...

Ovládací prvky výpisu

2 položek celkem