Hrášek (Pisum sativum) chutná nejlépe čerstvý – ve chvíli, kdy jsou lusky pevné, šťavnaté a sladké. ...
Hrášek (Pisum sativum) – výsadba, pěstování, hnojení a sklizeň
Hrášek (Pisum sativum) patří mezi nejjednodušší a zároveň nejvděčnější zeleniny pro domácí pěstování. Daří se mu v chladnějším jarním počasí a v propustné, vzdušné půdě bohaté na humus. Díky symbiotickým bakteriím zlepšuje úrodnost půdy a nevyžaduje mnoho hnojení. Správná výsadba, opory a pravidelná sklizeň zajistí sladké, křehké lusky po celé období raného léta.
Výpis článků
Hrášek (Pisum sativum) – choroby a škůdci, přirozená ochrana a prevence poškození lusků
Hrášek (Pisum sativum) může trpět padlím, skvrnitostmi, napadením mšicemi či dřepčíky. Choroby a šků...
Hrášek (Pisum sativum) – hnojení a zálivka pro sladké, křehké a bohaté lusky
Hrášek (Pisum sativum) dokáže díky hlízkovým bakteriím sám vázat dusík, přesto pro bohatou úrodu pot...
Hrášek (Pisum sativum) – výsadba a pěstování pro sladké, křehké lusky
Hrášek (Pisum sativum) patří mezi nejvděčnější zahradní plodiny. Rychle klíčí, dobře snáší chladné j...
Ovládací prvky výpisu
4 položek celkem
