Broskvoň (Prunus persica) patří mezi nejoblíbenější peckoviny, ceněné pro sladké plody a bohaté využ...
Broskvoně – výběr odrůd, výsadba, řez a péče
Broskvoně patří mezi teplomilnější ovocné dřeviny, ale při správném výběru odrůdy a vhodném stanovišti je lze úspěšně pěstovat i v mírnějších oblastech. V tomto výkladovém bloku se věnujeme výběru odrůd podle podmínek a účelu, technice výsadby, zásadám řezu a dalším aspektům péče o broskvoně – jak u mladých stromků, tak u plodících stromů v běžné zahradě.
Pro sušení jsou ideální plně vyzrálé, ale pevné broskve bez známek poškození či hniloby. Nejchutnějš...
Broskve jsou nejen skvělým ovocem k přímé konzumaci, ale i výborným základem pro osvěžující smoothie...
Zamrazení broskví je praktický způsob, jak uchovat jejich chuť, vůni a výživové hodnoty i po sezóně....
Kadeřavost broskvoně (Taphrina deformans) je houbové onemocnění, které pravidelně způsobuje deformac...